ODTÜ’lü Aslı’nın hasat sevinci

kuskonmaz.jpg

Tekstil ve gıda sektöründeki kariyerini bırakan ODTÜ’lü Aslı Aksoy, doğduğu Muğla’nın Ula İlçesi Yeşilçam Mahallesi’nde 3 ay önce başladığı kuşkonmaz üretiminde büyük mutluluk yaşıyor. Normalde günde 1 kez hasat veren kuşkonmazlar, Yeşilçam Mahallesi’nin hava ve toprağını sevince beklentinin çok üstüne çıktı ve günde 2 hasat vermeye başladı.

ODTÜ İşletme Bölümü’nden 2003 yılında mezun olduktan sonra Koç Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamlayarak İstanbul’da tekstil ve gıda üretim alanlarında pazarlama müdürü olarak çalışırken Amerika’ya iş gezisine giden 37 yaşındaki Aslı Aksoy’un hayatı, New York şehrinde yediği kuşkonmaz ile değişti. 13 yıllık iş hayatını bir kenara bırakıp Yeşilçam’da 42 dönümlük arazide kuşkonmaz üretimine başladı. Türkiye’nin Eskişehir’den sonra ikinci büyük kuşkonmaz üreticisi konumuna geçen Aslı Aksoy, 7 aylık üretim sezonunda 15 ton hedeflediği kuşkonmaz üretiminde ilk 1,5 ayda 5 tona ulaştı.

Kaynak: Hürriyet

Yazıyı paylaşın:

Yorumlar

yorum