Türk vatandaşlığı için yeni düzenleme

pasaport.jpg

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kararla 2010 yılında yürürlüğe giren Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’in yabancıların “istisnai olarak Türk vatandaşlığını” kazanmalarını düzenleyen 20’nci maddesinde değişikliğe gidildi.

Buna göre, 500 bin dolarlık yatırım yapan yabancılar Türk vatandaşı olma hakkına sahip olacak. Ayrıca 250 bin dolarlık gayrimenkul alan veya en az 50 kişiye istihdam sağlayan yabancılar da Türk vatandaşı olabilecek.

Daha önce 2 milyon dolar yatırım yapan veya 1 milyon dolarlık ev alana vatandaşlık hakkı veriliyordu.

Yazıyı paylaşın:

Yorumlar

yorum