DÜ'de “ekmek israfı” etkinliği

DÜZCE (AA) – Düzce Üniversitesi öğrencileri, ekmek israfına dikkat çekmek için etkinlik düzenledi.

Üniversitenin yemekhanesinde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Beslenme Hizmetleri Birimi tarafından düzenlenen etkilikte, öğrenciler tarafından bayat ekmekten yapılan muhallebi katılımcılara dağıtıldı.

Etkinliğin, Düzce Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ekmek israfının önlenmesine yönelik yürütülen proje çerçevesinde gerçekleştirdiği belirtildi.

Üniversitede, her ay bayat veya ihtiyaç fazlası ekmekle yapılan yemek ve tatlıların menüye dahil edilmesi gibi uygulamalarla ekmek israfını önlemenin yaygınlaştırılması ve bu konuda toplumsal farkındalık oluşturulması hedeflendiği bildirildi.

Yazıyı paylaşın:

Yorumlar

yorum