7 yıl önce üretime başladı, şimdi kilosunu 100 TL

5bc0460161361f17803820d2.jpeg

Fransa’da yaklaşık 15 yıl terzilik ve tercümanlık yapan Kerim Saatçioğlu (68), 1988 yılında memleketi Aydın’ın Kuyucak ilçesine kesin dönüş yaptı.

Mesleğine burada devam edip, konfeksiyon atölyesi kurmak isteyen Saatçioğlu, kendisini tarımın içinde bulundu.

Saatçioğlu, Kuyucak’ın kırsal Gencelli Mahallesi’nde önce tavuk çiftliği kurdu, bu işi yaparken de tarım fuarlarında yer aldı.

Bu süreçte değişik ülkelerden fidanlar getirip, kendi arazisinde deneme üretimleri yapan Saatçioğlu’nun yetiştirdiği, mayhoş tadı olan erkenci dutlar büyük talep gördü.

Bodur ağaçlarda yetişen bu dutların gerek dondurma gerekse reçel ve şurup üretiminde tercih edilen ürün olması ile kazanç sağlayan Saatçioğlu, bölge üreticisine örnek olmak istemesi ve bu işi de sevmesi nedeniyle alternatif ürün üretimlerini sürdürüp, 7 yıl önce kayın mantarı ve goji berry yetiştirciliği yapmaya başladı.

Saatçioğlu, bu ağaçlardan mayıs ayı sonuna başlayıp, ekim ayına kadar hasadını yaptıkları meyvelerin bir bölümünü yaş olarak bir bölümü de evlerinin önünde oluşturdukları seralarda kurutup, kalitesine göre kilosunu 80-100 liradan pazarlarda satıyor.

Yazıyı paylaşın:

Yorumlar

yorum