Esnaf lokantaları sebze zamlarına karşı ayakta kalmaya çalışıyor: Sebze ve et arasında fark kalmadı

1555149970729-d-95775-caf-77770-bb-2-ce-2-bc-99-fa-247-fcf-featured-v-2.jpg

“Yemek yapmakta zorlanıyoruz bir çuval patates 250-300 lira”

Halde, pazarda sebze fiyatlarına peş peşe gelen zamlarla birlikte küçük esnaf da zora düştü. Pahalı olan kırmızı et ve bakliyata bir de sebzeye gelen zamlar eklenince esnaf lokantaları ayakta kalmaya çalışıyor. Sarıyer’de esnaf lokantası bulunan Uğur Çimen ”Yemek yapmakta zorlanıyoruz artık. Sebze ve et arasında fark kalmadı. Bu fiyatlara bir an önce düzenleme getirilmesi lazım. Küçük esnaf yandı bitti artık” diyor.

“İki aydır patlıcan yemeği yapmıyoruz”

Sözcü’den Fatma Vurgun‘a konuşan Çimen, sebze fiyatlarının kırmızı et fiyatlarına yetiştiğini belirterek, “Yaklaşık 2 aydır patlıcan yemeği yapmıyoruz. Patlıcan 17-18 liraları gördü. Yazın bile kış fiyatlarından patlıcan aldık. Yemek yapmakta zorlanıyoruz artık. Geçen yıl bir çuval patatesi 50 TL’ye alırken şuan 250-300 TL civarında. Arada uçurum var. Soğansız da yemek olmuyor. Soğanın kilosu olmuş 7 TL. Sebzenin kilosu, kırmızı ete, beyaz ete yaklaştı. Bu fiyatlara bir an önce düzenleme getirilmesi lazım. Büyük lokantalar, tonlarca alıyor bizim yarı fiyatımıza alıyor. Olan küçük esnaf lokantalarına oluyor.” diye konuştu.

Yazıyı paylaşın:

Yorumlar

yorum